Hol tároljuk aranyunkat?

A világon egyre többen tartanak fizikai aranyat értékőrzőként, vésztartalékként. Az aki fizikai aranyat vásárol befektetési céllal, az elvileg hosszú távon gondolkodik és már a vásárlást megelőzően gondolnia kell arra is, hogy a megvásárolt aranyat hol fogja tárolni. Viszont sokan mégsincsenek tisztában a tárolás szabályaival, felesleges kockázatot vállalnak. Lopásnál az arany útja nem követhető, ráadásul ez a nemesfém viszonylag könnyen beolvasztható és más formában felhasználható.

Otthon elrejtve?

Szakértők szerint azzal nincs gond, ha a befektetők fizikai aranyuk egy részét otthonukban tartják, de csak, ha kis mennyiségről, érmékről, lapkákról van szó, és biztonságos széfbe tudják elzárni. Az otthoni tárolásnak egyébként számtalan más formájával is találkoztunk már:
- elásni a kertben, cserépbe tenni
- elrejteni egy bútorban, kamrában, a lakás legkülönbözőbb pontjain
- egyre jobban terjed a mélyhűtőben történő “fagyasztás” is
- padlóban kialakított tárolóhely
Természetesen a fenti felsorolásnak csak a fantáziánk szab határt, hiszen az arany rendkívül kedvező tulajdonságainak köszönhetően bárhol tárolható. Nem korrodál, sérül, bírja a hideget, meleget (persze mértékkel), értékéhez képest kis helyet foglal.
Az otthoni tárolás előnye, hogy szükséghelyzetben azonnali pénzhelyettesítőként használható. Jó tudni, hogy az aranyunkat megéri biztosítani!

Banki széfben?

Előnye, hogy biztonságos, mert szigorúan ellenőrzött.
Vállalatunk több országban (Spanyolország, Németország, Magyarország, Ausztria) is rendelkezik banki széf szerződéssel, ahol ügyfeleink tárolhatják saját aranyukat is.
A nemesfémeket a társaság saját vagyonától elkülönítve tárolja, így a szóban forgó letétek a Golden Life Trading S.L. esetleges megszüntetése, felszámolása esetén sem képezik a felszámolási vagyon részét, azaz megszüntetés, felszámolás esetén is csakis az Ügyfél részére szolgáltathatóak ki, a Golden Life Trading S.L. esetleges hitelezőinek, vagy a Golden Life Trading S.L. tulajdonosainak nem.

Privát széf-szolgáltatást kérjünk?

Csak akkor szabad igénybe venni, ha az arany tulajdonosa tökéletesen megbízik a szolgáltató vállalkozásban és minden munkatársában. A kifejezetten olcsó vagy ingyenes aranytárolási ajánlatokkal minden esetben vigyázni kell.

Tároljuk aranykereskedőnél?

Létezik egy sokkal előnyösebb, világszínvonalú arany tárolási forma: amikor a tulajdonos egyidejűleg kereskedik is tárolt aranyeszközeivel. A letétekhez tartozó számlákat a kereskedő nyitja, de a széfszolgáltató ezeket visszaigazolja a tulajdonosnak. A biztosítást a trezorszolgáltató vállalja magára.
Vállalatunk ingóságok őrzésére alkalmas létesítményt működtet a BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA S.A., Központi Bankjában, Madridban, Spanyolroszágban. Itt földalatti, különlegesen védett páncéltermekben őrzik a Megbízók nemesfémeit. A létesítmény teljes körű elektronikus és mechanikus védelmi rendszerekkel felszerelt és távfelügyelet által védett. A létesítmény a hozzáférés jogosultságát minden esetben biometrikusan ellenőrzi.

Nyissunk aranyszámlát?

Fizikai aranyat aranyszámla-nyitással is vásárolhatunk és tárolhatunk. Ez valójában egy gyűjtő letét, amelyben az aranyszámla tulajdonosa az aranykereskedő által erre a célra tartott készlet egy részére tarthat igényt. Ennek létezik rugalmas formája is, amelyben az aranyszámla bármikor fizikai aranyra váltható és lehívható. Értékesítési divíziónk (elitewayconsulting.eu) által forgalmazott megtakarítási aranyszámlák esetében meg sem kell várnia a teljes aranyérték elérését, mert részkiszállításokkal (20g – 50g - 100g kiszerelésekben) sokkal hamarabb birtokolhatja a nemesfém tömböket. Az aranyszámla előnyeiről bővebb tájékoztatást talál az említett honlapokon!

A befektetési arany tárolásával kapcsolatban nagyon fontos még arra felhívni a figyelmet, hogy a színarany tömbök és érmék a fém lágysága miatt nagyon sérülékenyek. Vigyázni kell rájuk, hogy ne karcolódjanak, ne sérüljenek meg, mert ez értékvesztést okozhat, 5-6%-ot is adott esetben! Ez amiatt van, hogy a sérült arany termékeket már nem veszik meg a kereskedők befektetési arany áron, hanem csak olvasztási gramm árfolyamon. Szerencsére az utóbbi években az aranyrudakat és aranytömböket már gyári fólia csomagolással látják el így csökkentve a sérülés esélyét. Ezekre a gyári fóliákra is vigyázni kell, nem szabad eltávolítani őket és a sérüléstől is óvni kell. A fólia eltávolítása is értékvesztéssel jár!

Összegzés: az aranybefektetők tapasztalata szerint kis mennyiségben, kis címletekben érdemes otthon is tartani nemesfémet, vésztartalékként. A kereskedőnél nyitott fizikai aranyszámla szerződés rendkívűl jó megoldás ahhoz, hogy középárfolyamon tudjunk folyamatosan vásárolni aranyat. Az ezen felüli mennyiség egyik fele banki széfben, másik fele külföldi letéti őrzési rendszerben elhelyezve a legbiztonságosabb és legértékmegőrzőbb megoldás.

Értékesítő partnereink

Beszállító partnereink

„A siker titka, hogy a szokásos dolgokat szokatlanul jól csinálod.”

(John Davison Rockefeller)

TOP